نوزاد شش ماهه
نوزاد شش ماهه در هفته اول
چگونگی رشد نوزاد شش ماهه
با رشد نوزاد و فعال تر شدن او، می توانید لباس های راحت تر تنش کنید. لباس های نرم انتخاب کنید که باعث ساییده شدن بدن نوزاد نشود. لباس های گشاد و راحت به نوزاد آزادی عمل بیشتری می دهد.
از لباس هایی که دکمه دارند یا گره می خورند استفاده نکنید زیرا در هنگام خواب، بازی و راه رفتن نوزاد او را اذیت می کنند.
زندگی شما با نوزاد شش ماهه: موادغذایی مناسب بخوری
مراقبت از نوزاد کاری خسته کننده است. غذاهای سنگین باعث خواب آلودگی می شود بنابراین سعی کنید غذاهای مغذی و سبک مصرف کنید. در اینجا غذاهای مناسب ذکر شده است:
- صبحانه را فراموش نکنید. بعد از شبی بی خوابی صبحانه خوردن کاری سخت است. پروتئین مانند تخم مرغ و کربوهیدارت های سبک مانند جو با گردو و کشمش به شما انرژی می دهد.
- میوه و سبزیجات بخورید. میوه و سبزیجات در یخچال داشته باشید. سعی کنید آن ها را به وعده های غذایی خود بیفزایید به عنوان مثال سبزیجات به سوپ اضافه کنید. یا میوه به ماست، شیر یا آبمیوه خود بیفزایید.
- هله هوله نخورید. سعی کنید مواد مغذی با انرژِی بالا مانند بادام یا بادام زمینی، ماست پر پروتئین و شکلات های کم قند را جایگزین هله هوله کنید. میوه خشک، کشمش، تخمه کدو، شکلات و آجیل بخورید.
- کربوهیدارت مصرف کنید. کربوهیدرات حاوی انرژی زیادی است. بنابراین سعی کنید به مقدار مناسب کربوهیدرات سالم مصرف کنید. پاستا، نان و جو بخورید.
- نوشیدنی سالم مصرف کنید. سعی کنید بدنتان را از کم آبی دور نگه دارید. بنابراین روزانه مقدار زیادی آب بنوشید. آبمیوه، نوشابه و نوشیدنی های کافئین دار به مقدار کم بخورید. مراقب مقدار قند مصرفی خود باشید و اگر نوزاد را شیر می دهید سعی کنید کافئین مصرف نکنید.
آسم در نوزاد شش ماهه
آسم چیست؟
آسم نوعی بیماری رایج بین نوزادان است که به دلیل باریک بودن راه تنفسی یا تورم آن باعث دشوار شدن تنفس می شود. حمله آسم در اثر حساسیت های ناشی از حیوانات، گرد و خاک و گرده و قارچ، دود سیگار و عفونت های تنفسی و تنفس هوای سرد ایجاد می شود. اگر چه آسم مشکلی جدی است اما کودکانی که آسم دارند با مدیریت درست می توانند زندگی طبیعی و فعالی داشته باشند. آسم با رشد نوزاد و گشاده شدن راه تنفسی کاهش می یابد.
علائم آسم چیست؟
اگر نوزاد خیلی سرفه می کند، سابقه خانوادگی آسم دارد یا حساسیت دارد ممکن است دچار آسم شود. علائم حمله آسم شامل تنفس سریع، سرفه طولانی، خس خس کردن، سوت کشیدن گلو در هنگام بازدم، خستگی و کبودی پوست می باشد.
اگر فکر می کنید نوزاد حمله آسم دارد یا به سختی نفس می کشید بلافاصله با اورژانس تماس بگیرید. همچنین اگر سر انگشتان و لب ها کبود شده یا نوزاد گیج می باشد نیز با اورژانس تماس بگیرید.
اگر نوزاد به خاسر سرفه، خس خس کردن یا تنفس سخت نمی تواند بخوابد با پزشکش تماس بگیرید.
اگر نوزادم آسم داشته باشد چه کاری باید انجام دهم؟
اگر نوزاد آسم دارد با پزشک مشورت کنید. به کمک پزشک می توانید عواملی که باعث حملات آسم می شوند را کنترل کنید مانند دود سیگار، حساسیت یا عوامل محیطی. بنابراین باید برای کنترل آسم و درمان آن آموزش ببینید.
استفاده از تهویه و کنترل دمای سر و گردن فرزند امری مهم است.
انجام آزمایشات حساسیت نیز کمک می کند بنابراین می توانید عوامل محیطی را از بین ببرید. بهتر است برای کاهش عوامل حساسیت زا، از پرده یا فرش های پرزدار و حیوانات دوری کنید.
روش های درمان شامل مصرف قرص های ضد تورم برای کاهش تورم راه تنفسی، گشاد کننده راه تنفسی، آنتی بیوتیک (در صورت عفونت راه تنفسی) و تشخیص عوامل حساسیت زا و دوری از آنها می باشد.
ادامه دارد در سایت نوزاد شش ماهه