5 علت و 3 درمان اصلی پرمویی در زنان (هیرسوتیسم)
پرمویی رشد موهای زائد مردانه در زنان است. پرمویی باعث رشد بیش از حد موهای تیره در صورت، قفسه سینه و پشت می شود. مقدار موی بدن شما تا حد زیادی توسط آرایش ژنتیکی شما تعیین می شود. طیف گسترده ای از توزیع نرمال مو، ضخامت و رنگ به علت تفاوت در وراثت وجود دارد. با این حال، پرمویی یک بیماری پزشکی است که می تواند از هورمون های بیش از حد مردانه به نام آندروژن ها، به ویژه تستوسترون، ایجاد شود. همچنین می تواند به دلیل یک صفات خانوادگی باشد.
علائم پرمویی در زنان چیست؟
پرمویی رشد موی سفت و محکم است که در بدن خانم جایی که به طور معمول مو ندارند، صورت، سینه و پشت، دیده میشود. هنگامی که سطح بالای آندروژن باعث پرمویی می شود، علائم دیگر ممکن است در طول زمان، فرآیند Virilization ایجاد کند. علائم virilization ممکن است شامل موارد زیر باشد:
- تقویت صدا
- کچلی
- آکنه
- کاهش اندازه سینه
- افزایش توده عضلانی
- بزرگ شدن خروسک
علت پرمویی در زنان چیست؟
در بلوغ، تخمدان های دختر شروع به تولید ترکیبی از هورمون های جنسی زنانه و مردانه می کنند و موجب رشد مو در ناحیه زیر بغل و اندام تناسلی می شوند. پرمویی در اثر ترکیب بیش از حد هورمون جنسی مردانه (آندروژن) ایجاد می شود. پرمویی می تواند به علل زیر باشد:
1- سندرم تخمدان پلی کیستیک
این سندرم (هر آنچه در رابطه با تخمدان پلی کیستیک باید بدانید ) شایع ترین علت پرمویی ناشی از عدم وجود هورمون های جنسی است که می تواند منجر به دوره های نامنظم، چاقی، ناباروری و گاهی کیست های متعدد در تخمدان شود.
2- سندرم کوشینگ
این اتفاق زمانی رخ می دهد که بدن شما در معرض سطوح بالای کورتیزول هورمون قرار دارد. این مسئله می تواند از غده های آدرنال و تولید کورتیزول بیش از حد و یا مصرف داروهایی مانند پردنیزون در طول یک دوره طولانی ناشی شود.
3- هیپرپلازی مادرزادی آدرنال
این وضعیت ارثی توسط تولید غیرطبیعی هورمونهای استروئیدی، از جمله کورتیزول و آندروژن، توسط غده فوق کلیه شما مشخص می شود.
4- تومورها
تومور ترشح آندروژن در تخمدانها و یا غده فوق کلیه می تواند باعث ایجاد پرمویی شود.
5- داروها
بعضی از داروها می توانند باعث ایجاد پرمویی شوند. این داروها شامل دانازول است که برای درمان زنان مبتلا به آندومتریوز استفاده می شود. کورتیکواستروئیدهای سیستمیک و فلوکستین برای افسردگی استفاده می شود. گاهی اوقات، پرمویی می تواند بدون علت قابل شناسایی رخ دهد.
تشخیص پرمویی در زنان
تست هایی که هورمون های خاصی را در خون اندازه گیری می کنند، از جمله تستوسترون (تستوسترون چیست؟) و هورمون های مشابه تستوسترون، ممکن است به تعیین اینکه آیا سطح آندروژن بالا باعث ایجاد هیرسوتیسم می شود کمک می کند. در این صورت، پزشک ممکن است سونوگرافی یا سیتی اسکن برای بررسی تومور یا کیست در تخمدان و غده آرنال توصیه می کند. پزشک همچنین ممکن است شکم را بررسی کرده و آزمایش لگنی برای بررسی تومورها انجام دهد.
ادامه در 5 علت و 3 درمان اصلی پرمویی در زنان (هیرسوتیسم)